Tüp Bebek Tedavisi
Normal yollarla bebek sahibi olamayan kişilerin bebek sahibi olmak için kullandıkları yöntemlerden biri de tüp bebek yöntemidir. Dünyada ilk tüp bebek 1978'de İngiltere'de doğdu. Türkiye'de ilk tüp bebek doğum zamanında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 1989 yılında gerçekleşti. Çiftler in vitro fertilizasyon tedavisi ile hayal ettikleri bebeklerine kolaylıkla kavuşabilirler.
Gelişen teknoloji ve bu teknolojinin tıp alanında etkin ve verimli kullanılması, etkilenen kişilerin önceki dönemlere göre IVF kullanarak bebek sahibi olmalarını kolaylaştırmıştır. Çiftler birçok sağlık ocağı sayesinde kısa sürede bebeklerine kavuşabilmektedir.
Tüp Bebek Tedavisi nedir?
Tüp bebek tedavisi, kısaca ve temel bir anlatımla, sperm ve yumurta hücrelerinin yani kadın ve erkek üreme hücrelerinin laboratuvar koşullarında tohumlanması işlemidir. Tüp bebek, doğal yollarla hamile kalamayan anne adaylarına uygulanan bir tedavi yöntemidir.Bu işlem, laboratuar koşullarında erkekten gelen sperm ve kadından yumurtaların bir araya gelmesi ile oluşan embriyoların rahme aktarılması esasına dayanır.
Tüp bebek tedavisi kaç adımda gerçekleştirilir?
İlgili ve başarılı bir IVF tedavisi genellikle 4 aşamada yapılır. Tüp bebek uygulamasının, yeterli özeni göstererek, aşamanın doğru uygulama ve takip aşamalarında uygulanması, çiftlerin arzu ettikleri bebekleri dünyaya getirmelerinde büyük katkı sağlar.
Tüp Bebek Tedavisinin İlk Aşaması
Tüp bebek tedavisi öncesi tedaviye tabi olan çiftlerin detaylı muayenesi tüp bebek tedavisinin ilk adımıdır. Bu adımda uzman hekime tedavi sürecinin nasıl uygulanacağı konusunda bilgi verilmektedir.
Uygulama öncesinde yapılması gerekenler ve tedaviye hazırlık süreci bu aşamada netlik kazanmıştır. Anne adayının tüp bebek tedavisine uygun olup olmadığına karar verilir ve özellikle bu aşamada başarılı bir tedavi için gereksinimler belirlenir.
Tüp bebek tedavisinde bu aşamanın bir diğer faydası da kişiye özel tedavi yönteminin belirlenmesidir. Bu aşamaya dikkat etmek, istenen sonuçlara ulaşmak için çok önemlidir.
Tüp Bebek Tedavisinin İkinci Aşaması
Tüp bebek tedavisinin ikinci aşamasında uzman hekim tarafından belirlenen ilacın anne adayına uygun şekilde enjekte edilmesi işlemi yumurta üretim sistemine baskı yapılarak ve kontrol altında tutularak gerçekleştirilir.
Vitro fertilizasyon tedavisinin bu aşamasında enjeksiyon yapılması, anne yumurtalarının istenilen seviyeye ulaşmasına yardımcı olur. Bu aşamada verilen ilacın dozunun ayarlanması uzman hekimin dikkat etmesi gereken en önemli detaydır.
Tüp Bebek Tedavisinin Üçüncü Aşaması
Tüp bebek tedavisinin üçüncü aşaması, yumurta ve spermlerin elde edilmesi, laboratuvar koşullarında döllenmesi ve embriyonun gelişiminin izlenmesidir.Bu aşama, çiftlerin arzu ettikleri bebeğe ulaşma sürecindeki en önemli aşamalardan biridir. Bu aşamada bu aşamada yapılacak en ufak bir hata tüp bebek tedavisinde başarısızlıkla sonuçlanabilir.
Embriyo'nun Rahime Aktarılması
Seçilen embriyoların rahime transferi tüp bebek tedavisinin son ve en önemli aşamasıdır. Bir anlamda seçilen embriyoların rahme nakledilme sürecinin gerçekleşmesi, tüp bebek tedavisinde istenilen sonuca ulaşılmasında başarı sağlar. Tüp bebek tedavisinde deneyimli bir ekip ve gelişmiş laboratuvar imkanları ile başarı oranı artmaktadır. Türkiye'de teknolojideki gelişmeye ve her geçen gün artan uzman hekim sayısına paralel olarak Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerinden yüzlerce çift tüp bebek tedavisi için Türkiye'ye geliyor. Türkiye'de birçok sağlık kuruluşunda tüp bebek tedavisi uygulanmaktadır. Herhangi bir sağlık merkezinde tedavi öncesi ve sonrası tüm sürecinizi organize ediyoruz. Web sitemizdeki başvuru formu ile bize ulaşmanız durumunda başvurunuz tüp bebek tedavisi alanında uzman hekimlerimiz tarafından incelenecek ve tedavi süreciniz en kısa sürede tasarlanacaktır.